Fremmedspråk i ungdomsskolen.

Heisann. Imorgen er siste dag i barnehagen. Gleder meg til den er over, har vært en utrolig slitsom uke, ganske kjekk, men man blir fort lei all skriking og grining og leking. Ja, du forstår sikkert. Jeg går som sagt i 10 klasse, og har hatt spansk i 2 og ett halvt år. I åttende klasse hadde jeg forhåpninger om å bli skikkelig god i spansk, men det har vel ikke gått den veien.

Den første måneden i 8, var vel den perioden jeg har lært mest. Da var man på stadiet hvor man lærer "Mitt navn er.. Min alder er... Jeg bor..." Det kan jeg nå også, men så da? Mer enn det kan jeg nesten ikke. Skrive en sammenhengede tekst om en vennine, hadde jeg aldri klart. Flere på min skole som har spansk, klager over at lærerene ikke har klart å lære de noe. De føler de ikke kan noenting.

I timene på skolen nå, så hører vi på at læreren snakker utrolig fort og masse spansk, kanskje jeg forstår ett ord, om jeg er heldig. Vi hører gjerne på CD'er av spanske folk som forteller noe. Lærer man noe av det? Neppe. Jeg er ganske opptatt av karakterer, men i spansk har jeg nesten så og si gidd opp. Uansett hvor mye jeg prøver, så fortår jeg ingeting, og jeg kan ikke si jeg er en stor "fan" av faget heller.

Noe som irriterer meg, er de voksne som forteller at du har hatt dette faget såpass lenge og burde forstå en god del til nå. Men de aner ikke hvordan læreren legger opp timene, hvor uforståelig det er når de står å snakker ett helt fremmedspråk og forvente at du skal oversette det, og kan de språket selv? Jada, jeg klager. Men jeg er så lei av at jeg ikke forstår noe i dette faget, og ja, jeg prøver faktisk! Og jeg er lei av at det er JEG som får skylden fordi jeg ikke klarer å lære meg noe. Noe bør gjøres !

SYNES DU DET ER VANSKELIG Å LÆRE DEG FREMMEDSPRÅKET DU HAR PÅ SKOLEN?dsc02759 kopi

Seriøst blikk, seriøst tema


- Cassandra

2 kommentarer

marte

27.nov.2009 kl.16:21

heeeey, spansk suger maxxxx.

marie

27.nov.2009 kl.16:55

spansk in my fucking ass ! går faen ikke ann å lære det med de " metodene " som lærere bruker ! du mister jo motivasjonen etter noen få timer med spansk ! eww . fuck spansk

Skriv en ny kommentar

- Cassandra E

- Cassandra E

15, Bergen

Hei, jeg er en jente fra Bergen på 15 år. Går mitt siste år på ungdomsskolen, og trives. På fritiden holder jeg på med dans! Blogger om alt som faller meg inn!

Kategorier

Arkiv

hits